Bedrijfswebsite: laat alle wegen leiden naar één duidelijk doel

Maak je een nieuwe landingspagina of website? Dan is de belangrijkste vraag: wat wil je ermee bereiken? Wil je dat de lezer contact opneemt? Moet hij iets downloaden? Of wil je dat hij zijn gegevens achterlaat? Elke pagina moet een duidelijk doel hebben. Hoe duidelijker jij formuleert wat de lezer moet doen, hoe groter de kans is dat hij volgt. Met deze 3 tips trek je de surfer moeiteloos over de streep.

1. Webpagina: één boodschap en één doel

Je lezer heeft weinig tijd. Hij kwam terecht op je website om iets te vinden, en snél. Overspoel hem daarom niet met tientallen boodschappen, nieuwtjes en acties. Anders klikt hij in een mum van tijd weer weg. Maak elke landingspagina op je website zo eenvoudig en helder mogelijk, met telkens één boodschap en één call to action. Zet die oproep tot actie zeker bovenaan – zodat de lezer hem ziet zonder te scrollen – en sluit je pagina er onderaan nog eens mee af. Laat de call to action bovendien voldoende opvallen, in een kleurtje of als actieknop.

2. Call to action: dwingend, duidelijk en overtuigend

Wat hebben goeie call to actions gemeen? Ze staan in de gebiedende wijs. Ze zeggen heel concreet wat de lezer moet doen. En ze overtuigen met een voordeel. Zoals: 

  • Download nu gratis je zakboekje met tips voor een betere slaap. 
  • Bel 03 877 29 20 voor een gratis adviesgesprek en vrijblijvende offerte.
  • Overtuig een vriend om klant te worden en krijg 20% korting op je volgende aankoop – actie geldig tot 30 november.

Maak elke landingspagina op je website zo eenvoudig en helder mogelijk, met telkens één boodschap en één call to action

3. Actieknop op je website: beperk het aantal stappen

En dan? Dan komt er op heel wat websites een afstotelijk invulformulier. Met te veel vakjes voor nutteloze informatie en een loeiend alarm als iemand een vakje vergeet. Doe dat niet. Maak het je potentiële klant zo eenvoudig mogelijk. E-mailadres invullen en klaar. Of hou de vragen duidelijk en beperkt. Sterretjes bij de verplichte velden? Haal ze weg en vraag alléén wat je echt nodig hebt. Dan heb je er in een vingerknip een nieuw contact en potentiële klant bij. 

Formuleer voor elke pagina van je website een duidelijk doel en maak call to actions die doen klikken. Geen tijd om daar zelf aan te beginnen? D&K Vision optimaliseert de pagina's voor jou. Zet Filip Breckx aan het werk via filip@dkvision.eu of 03 877 29 20.