Kiezen om gekozen te worden

Een beslissing die elk adviesbureau moet nemen, maar niet altijd even gemakkelijk is. Hoe is dat historisch gegroeid bij D&K Vision? A little about us.

Kiezen om gekozen te worden - D&K Vision
Dirk Van Camp - D&K Vision
Dirk Van Camp Marketing Expert
16.02.2023

Onze trouwe klanten

Toen D&K Vision in 1998 van start ging - tja, de tijd gaat snel - waren onze eerste klanten meubelmerken en woonwinkels. 24 jaar later zijn die eerste klanten veel groter, maar nog altijd klant bij ons. De woon- en slaapcomfortbranche kennen we ondertussen op onze broekzak. We kennen de koopprocessen, we weten welke communicatiekanalen meubelconsumenten vooral tot zich nemen, we kennen de prijs- en kwaliteitspolitiek en we kennen de concurrentieverhoudingen.

Met 72 trouwe klanten, verspreid over Europa en daarbuiten, kennen we onze kernbranches als geen ander.

Met 72 zijn ze ondertussen, onze woon- en slaapspecialisten. 72 partners verspreid over België, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, China, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Allen met een andere strategie: de voor online verkoop, de andere met focus op maatwerk in de winkel, nog eentje met totaalbeleving als concept, ...

Als je een branche door-en-door kent, kan je als marketing- en communicatiebureau ook beter advies geven. Of creatieve concepten ontwikkelen die echt werken. Of de juiste media inkopen.

Nieuwe klanten, nieuwe branches

Vanaf 1999 kwamen er ook klanten uit andere branches bij. In eerste instantie bedrijven uit de bouw- en tuinsector. Badkamerrenovatie, deuren, garagepoorten, keukens, projectontwikkelaars, tuincentra, landbouwmachines, … Ook deze branches hebben we langzaam maar zeker onder de knie gekregen.

Daarna volgden nog twee specifieke branches: de modebranche, met in ons geval een focus op schoenenmode en bedrijven die zich op zorg en senioren richten. Laat seniorenmarketing nu toevallig ondergetekende zijn specialisatie zijn. Thuisverplegers, ziekenhuizen, bedrijven in orthopedisch materiaal, scooters, … allemaal klanten die wij kunnen bedienen met kennis van zaken.

De laatste sector die nu aan de orde is, is de milieu- en biotechsector. Als je een bio Ir aan boord haalt, weet je dat die zich als marketeer-en communicatiespecialist zal focussen op die branche.

Kiezen = specialiseren

‘Fijn’ hoor ik je denken. ‘Nu weten welke type klanten je hebt. Et alors?'

Wij hebben er bewust voor gekozen om voor klanten in die branches te werken. En om ons in die branches te specialiseren. Wil dat zeggen dat wij nooit een klant uit een andere branche hebben? Nope. We hebben een (hippisch) advocatenkantoor als klant, een automerk, … Maar het is niet onze specialisatie.

Wat doen we bewust niet?

Voeding, FMCG, overheden, … Waarom niet? Omdat we er niets van kennen, in het geval van FMCG. Omdat er weinig animo is om een campagne op te zetten voor 750 gram gehakt. Omdat overheden en ambtenaren te - vul zelf aan - zijn.

Omdat we er niets van kennen.

Zeg nooit, nooit maar het is ons ding niet.

Om toch nog één keer tegendraads te zijn hebben we toch één biermerk als klant. We stellen u graag voor: Boer Bloem

Waarom Boer Bloem?

Van bier kennen we nu eenmaal wel iets. Dit alcoholvrij bier is dan ook nog eens o.a. van bloemen is gemaakt. Overheerlijk als aperitief.

Geen onenightstands, maar langdurige en persoonlijke relaties.

En - misschien nog wel het belangrijkste - het zijn fijne mensen. Want ook dat dragen we hoog in het vaandel. Geen onenightstands, maar langdurige en persoonlijke relaties.

Wil je een biertje proeven? Geef dan een seintje en wij zorgen ervoor.