Radio 2 bereikt de 50-plussers met koopkracht

Uit de CIM-cijfers van begin januari tot begin april blijkt dat Radio 2 met 28,8% de meest uitgesproken marktleider in Vlaanderen blijft. De sterkte van Radio 2 zit in grote mate bij de 50-plussers.

Vergeet 18-44 jarigen

Vroeger lieten mediaspecialisten zich vaak vol misprijzen uit over de 50-plussers. Volgens hen draaide alles rond de zogenaamd commercieel interessante doelgroep van 18-44 jarigen. Tot vervelens toe werden luistercijfers gefragmenteerd naar kleinere nichedoelgroepen waar bepaalde zenders dan betere scores haalden.

Het is langzaam maar zeker aan het doordringen dan de doelgroep van 18-44 jarigen helemaal niet de meest interessante doelgroep is. Door de babyboom tellen we in België op dit ogenblik 4,78 miljoen 50-plussers. Deze 50-plussers bezitten samen zowat 67% van het publiek vermogen in België.

50-plussers zijn sexy

Met andere woorden: ze zijn welstellend of rijk. En ze luisteren vaak naar Radio 2 en kijken naar één en Canvas. Niet sexy? Vergeet het. Ze zijn zeer sexy, ze kopen merkkledij, dure designmeubelen en Duitse klassewagens. Maar ze winkelen ook bij H&M en Albert Heijn. Kortom, een complexe doelgroep, maar wel een interessante.

Marktaandeel grote zenders

Radio 2 28,8%
Q-music 14,4%
Studio Brussel 11,9%
MNM 9,7%
Radio 1 7,8%
Joe FM 7,8%
Nostalgie 6,5%
Klara 2,4%

Wenst u meer info omtrent het bereiken van de meest interessante doelgroep van de 50-plussers?

Mail Dirk Van Camp, mediaspecialist.