Terug naar alle artikels

Adverteren in print: 3 tips voor magnetische advertenties

Geschreven door Art Director - Caroline - D&K Vision Caroline Laevaert
Leestijd: 1 minuut
09 januari 2019
Adverteren in print: 3 tips voor magnetische advertenties - D&K Vision

Blader eens door een huis-aan-huisblad of een gratis magazine. De advertenties puilen er vaak uit. Met foto's, veel tekst en verschillende logo’s. Lezers weten niet waar ze moeten kijken en ... draaien snel de bladzijde om. Kans verkeken. Met welke soort advertenties scoor je dan wél?

Een advertentie met een duidelijk voordeel

Heel wat advertenties zetten de naam van het bedrijf in het groot bovenaan. Foute keuze, want die heeft geen aantrekkingskracht. Klanten hebben tenslotte geen interesse in jou, wel in wat je hen biedt. Vang de aandacht daarom met je aanbod en een teaser: iets nieuws, een korting of een voordeel. ‘1 + 1 gratis’ is bijvoorbeeld nog altijd een voltreffer.

Een korte en krachtige advertentie

Je hebt nu de aandacht van de lezer. De volgende stap? Geef hem redenen om naar je website te surfen of je winkel te bezoeken. Vertrek daarbij niet vanuit je bedrijf, wél vanuit de lezer. Wat vindt hij bij jou dat hij nergens anders vindt? Hou het kort en gebruik spreektaal. Gebruik een opsomming of hele korte zinnen.

Adverteren in print - D&K Vision

Een advertentie die aanzet tot actie

En dan is er de apotheose van je advertentie: de call to action. Zég wat je lezer moet doen om te profiteren van al die voordelen en maak het dringend. Een voorbeeld van een goeie call to action:

"Benieuwd welke modekleuren jou doen stralen? Bezoek onze winkel en krijg je gratis kleurenanalyse – alleen geldig in oktober."

Adverteren? Onthoud: less is more. Wij maken printadvertenties en boeken mediaruimte die opvallen én doen doen. Contacteer Dirk Van Camp via dirk@dkvision.eu of bel 03 877 29 20 voor meer info.