Terug naar alle artikels

CIM-cijfers Q2 2017: welke radiozender wordt het meest beluisterd?

Geschreven door The Boss - Dirk - D&K Vision Dirk Van Camp
Leestijd: 1 minuut
22 januari 2019
CIM-cijfers - Radioreclame - D&K Vision

In het tweede kwartaal van 2017 bleef Radio 2 zoals steeds de grootste zender met een marktbereik van 31,8%. De populaire radiozender haalt het grootste deel van zijn trouwe luisteraars bij de steeds groter wordende groep senioren.

Ook de luisterduur van de Radio 2 luisteraars blijft, met ongeveer 3 uur per dag, zeer hoog.

Voor het nieuws luisteren we naar Radio 1

Radio 1 is dé nieuwszender bij uitstek. De zender leeft van de actualiteit. Door de aanslagen in 2016 bereikte de zender zeer hoge luistercijfers. Dit jaar was het – en daar zijn we blij om – heel wat rustiger op het nieuwsfront.

Dat laat zich echter onmiddellijk voelen in de luistercijfers van Radio 1 die nogal spectaculair dalen.

Studio Brussel daalt, maar behoudt zijn positie

Studio Brussel is nog steeds de tweede zender in Vlaanderen ook al zakt het luisterbereik van de zender voor het derde kwartaal op rij. Al is de daling zeer beperkt. Zouden de vele wissels bij de presentatoren daar voor iets tussen zitten? Geen Siska en Stijn meer in het ochtendblok, geen Sam De Bruyne, Ayko of Ilse Liebens meer …

Q-music blijft hangen rond de luistercijfers van het vorige kwartaal. De verjonging van de zender maakt ook dat de luisterduur daalt. Ook jongerenzender bij uitstek, MNM, blijft plus minus hangen rond de cijfers uit vorige metingen. Joe en Nostalgie vissen vooral vrolijk luisteraars in de vijver 35-50 jaar in midden-hogere sociale klasse.

De massa bereiken? Radio en outdoor zijn je enige opties.

We kunnen niet om het gegeven heen dat radio en outdoor de enige twee overgebleven massamedia zijn. De Vlaming blijft luisteren naar zijn of haar voorkeurzender en zapt ook niet weg tijdens de reclameblokken.

Wil je ook meer weten over een goede radiospot maken?

Zender Bereik Q1 2017
Radio 2 31,80%
Studio Brussel 12,50%
Q 11,08%
MNM 10,20%
Joe 8,39%
Radio 1 7,70%
Nostalgie 5,43%
Klara 2,10%
Top Radio 0,82%