Terug naar alle artikels

Content advertising: lost het dan alles op?

Geschreven door Design & advertising - Filip Breckx - D&K Vision Filip Breckx
Leestijd: 1 minuut
15 januari 2019
Content advertising - Inside Info - D&K Vision

Content marketing is niet de oplossing voor alle problemen. Adverteren blijft noodzakelijk. Met content advertising maken we bij D&K Vision de synthese tussen content maken en adverteren.

Content is key

De consument is veel kritischer en mondiger. De oorzaak hiervan is terug te leiden naar sociale media. Enerzijds is het makkelijk om anoniem commentaren te geven op gebeurtenissen, anderzijds kan de consument zeer snel informatie opzoeken en producten of diensten vergelijken. Door deze evolutie hebben nogal wat merken een inhoudelijke communicatie opgezet met de consument via customermagazines, blogs, nieuwsbrieven en websites. Als er maar inhoud of content in kon.

Hoe kan een bedrijf zich onderscheiden met content advertising?

Bedrijven zijn om die content te stofferen in het verleden te veel gaan zoeken naar hun USP’s zonder rekening te houden met de behoeften van de klant. Anno 2016 bestaan USP’s bijna niet meer. Merken en vooral winkels onderscheiden zich niet of nog nauwelijks van elkaar. Nemen we het voorbeeld van de meubelwinkel. Een sector die niet direct uitblinkt inzake innovatie. In de meeste meubelwinkels staat 1-op-1 hetzelfde. Retailers hebben de neiging op te kopen wat goed verkoopt bij de fabrikant. Als alle retailers hetzelfde kopen in dezelfde kleur dan krijg je in alle winkels … hetzelfde. En dat zal uiteindelijk leiden tot het laatste vergelijkingspunt: de prijs.

Bij D&K Vision merken we dat er ook in advertentiecampagnes steeds meer behoefte is om er content in te verwerken, anderzijds moet content wervender zijn. Vandaag moeten we als bureau inspelen op deze behoefte en lanceren we content advertising.

Slechts één telefoontje op 03 877 29 20 en wij praten graag verder bij een heerlijke kop koffie. Mailen naar filip@dkvision.eu mag ook!