Terug naar alle artikels

De luistercijfers voor november 2018 - februari 2019

Geschreven door The Boss - Dirk - D&K Vision Dirk Van Camp
Leestijd: 2 minuten
11 april 2019
CIM Cijfers nov 2018 - feb 2019

Zopas werden de luistercijfers van de periode november 2018 tot en met februari 2019 bekendgemaakt door het CIM. Elke radiozender interpreteert de resultaten naar eigen goeddunken. Maar welk radiozenders scoren nu echt bij de grotere doelgroepen? Wij pluisden het voor je uit!

Radio Nostalgie groeit

Laat ons van start gaan met Nostalgie. Deze Vlaamse zender bereikt dagelijks meer dan 430.000 luisteraars en bereikt daarmee 6,9% van alle Vlamingen. Hiermee is de zender groeiende, vooral binnen de doelgroep 35-55 jaar in medio-hogere sociale klasse.

NRJ maakt indruk

NRJ is nieuw in ons radiolandschap, maar bereikt steeds meer mensen. De zender haalt nu al een groter bereik dan alle digitale kanalen van Medialaan samen. En dat zijn er heel wat!

Tijdelijke uitzending door bekend duo

Hun marktaandeel zal de komende weken niet stilstaan. Integendeel! Het populaire duo Gert Verhulst en James Cooke (gekend van Gert Late Night) neemt voor tijdje de ochtend over en maakt dan Radio Evanna. Wordt ongetwijfeld een schot in de roos!

Radio Evanna

Wil je profiteren van dit tijdelijk programma en adverteren op Radio Evanna? Er zijn nog enkele radiopakketten te boeken voor deze uitzendingen. Maar haast je! Mail voor info naar dirk@dkvision.eu.

Luistercijfers traditionele zenders blijven ongewijzigd

Komen we bij de grootste zender: niets nieuws onder de zon! Radio 2 blijft met kop en nek de grootste zender in Vlaanderen. De zender bereikt 31,7% van de bevolking ofwel 1.374.915 mensen per dag! De luisteraars zijn wel wat ouder: 70% van de luisteraars is ouder dan 55 jaar.

De grote zender blijven hun posities behouden.

Klassieke muziek? 1,9% van de Vlaamse bevolking luistert dagelijks naar Klara. Deze doelgroep is wat ouder en kapitaalkrachtig.

De nummer 2 in de luistercijfers blijft Studio Brussel: 11,1% van alle Vlamingen luistert naar deze zender. De luisteraars zijn hoger opgeleid en behoren tot de betere klasse.

Q-music is de derde Vlaamse zender met 11% marktaandeel. Vooral het ochtendblok is populair. MNM blijft de grootste zender bij de relatief jonge snaken van 15-35 jaar.

Meer weten omtrent radiocampagnes? Mail dirk@dkvision.eu of bel 03 877 29 20.

Luistercijfers Radio - D&K Vision

Voor meer details: CIM