Terug naar alle artikels

Doelgroep van Radio 2: bereik de 50-plussers met koopkracht

Geschreven door The Boss - Dirk - D&K Vision Dirk Van Camp
Leestijd: 1 minuut
15 januari 2019
Doelgroep van Radio 2 - Inside info - D&K Vision

Uit de CIM-cijfers blijkt al enkele kwartalen op rij dat Radio 2 de meest uitgesproken marktleider in Vlaanderen blijft. De sterkte van Radio 2 zit in grote mate bij de 50-plussers. Wat is de exacte doelgroep van Radio 2?

Vergeet 18-44 jarigen

Vroeger lieten mediaspecialisten zich vaak vol misprijzen uit over de 50-plussers. Volgens hen draaide alles rond de zogenaamd commercieel interessante doelgroep van 18-44 jarigen. Tot vervelens toe werden luistercijfers gefragmenteerd naar kleinere nichedoelgroepen waar bepaalde zenders dan betere scores haalden.

Het is langzaam maar zeker aan het doordringen dan de doelgroep van 18-44 jarigen helemaal niet de meest interessante doelgroep is. Door de babyboom tellen we in België op dit ogenblik 4,78 miljoen 50-plussers. Deze 50-plussers bezitten samen zowat 67% van het publiek vermogen in België.

De doelgroep van Radio 2 zijn sexy 50-plussers

Met andere woorden: ze zijn welstellend of rijk. En ze luisteren vaak naar Radio 2, kijken naar één en Canvas. Niet sexy? Vergeet het. De doelgroep van Radio 2 is zeer sexy, ze kopen merkkledij, dure designmeubelen en Duitse klassewagens. Maar ze winkelen ook bij H&M en Albert Heijn. Kortom, een complexe doelgroep, maar wel een interessante.

Wens je meer info omtrent het bereiken van de meest interessante doelgroep van Radio 2?

Mail Dirk Van Camp, mediaspecialist.