Terug naar alle artikels

10 praktische tips voor e-mailmarketing

Geschreven door Design & advertising - Filip Breckx - D&K Vision Filip Breckx
Leestijd: 2 minuten
15 januari 2019
E-mailmarketing - Tips - DK Vision

Je kent het vast en zeker. Je staat op en checkt je mailbox. Een hoop nieuwe e-mails vullen je inbox. Hoe kan je daar als bedrijf nog tussen opvallen? Lees even mee hoe je bij e-mailmarketing de kans op succes kan verhogen.

Go mobile

Net als bij je website is mobile niet meer weg te denken. Uit ons rijkelijk gevuld nieuwsbriefarchief kunnen we concluderen dat zo'n 50% de klanten de e-mail via een mobiel toestel opent. Wanneer de e-mail niet responsive is opgemaakt, verhoogt de kans dat de gebruiker niet doorklikt of je boodschap niet goed heeft begrepen.

Bouw een groot adressenbestand op

Zorg ervoor dat mensen die je website bezoeken zich eenvoudig kunnen inschrijven op je nieuwsbrief. Hierdoor verzamel je eenvoudig en snel adressen voor je e-mailcampanges. Vraag ook de e-mailadressen van klanten en prospecten en verzamel ze in gesegmenteerde groepen.

Weet wie je doelgroep is

Stuur niet lukraak mails naar mensen die geen behoefte hebben aan jouw diensten of producten. Personaliseer je e-mailmarketing. Nieuwsbrieven die starten met de naam van de geadresseerde worden meer gelezen dan hun broertjes zonder persoonlijke aanspreking.

Zorg voor een sterk grafisch ontwerp

Gebruik subtitels en afbeeldingen. Deel de totale boodschap van je nieuwsbrief op in paragrafen. Ontwerp je tekst zoals een krantenartikel: gebruik subtitels, slogans en korte makkelijk leesbare teksten (max 240 woorden). Op die manier kan men je teksten makkelijk scannen en zal de boodschap beter blijven hangen.

Schrijf actief

Pas de tone of voice aan je doelgroep aan. Betrek de doelgroep in de teksten zodat ze blijven lezen.

Vermijd scrollen

Zorg ervoor dat je lezen bij het openen van de mail de belangrijkste info in één blik ziet. Onderzoek toont aan dat scrollen het succes van de mail niet te goede komt.

What’s in it for me?

Mails die een oplossing bieden voor een probleem hebben meer succes dan vage mails die over van alles maar ook over niets gaan.

Geef niet alles weg

Zorg ervoor dat je je klant of prospect warm maakt via de mail, maar verleid hem op zeker door te klikken naar de website. Daar heb je immers meer ruimte voor je boodschap, en geef je de klant de kans om meer van je doelen te bereiken.

Zin een e-mailcampagne? Bel 03 877 41 63 of mail filip@dkvision.eu