Terug naar alle artikels

Een radiospot maken volgens de regels van de kunst

Geschreven door The Boss - Dirk - D&K Vision Dirk Van Camp
Leestijd: 2 minuten
15 januari 2019
Radiospot maken - Inside info - D&K Vision

Een zondvloed aan radiocommercials. Dat is wat elke luisteraar dagelijks te verwerken krijgt. Hoe kan je nu een radiospot maken die opvalt, en succesvol is? Lees enkele tips & tricks van onze specialisten ter zake.

Radiospot maken met een vleugje humor

De mensen houden van humor. Maar humor hoeft niet grappig te zijn voor iedereen. Als je in de smaak van iedereen wil vallen zal je humor snel flauw zijn. En als je humor flauw is, is je merk of winkel ook flauw. Weet dat niet iedereen dezelfde humor kan appreciëren.

Herhaal je product- of merknaam

Gebruik de naam van je winkel of merk doorheen de spot. Wacht niet tot op het laatst om je merk te vermelden.

Zorg voor geloofwaardige dialogen

Kies voor herkenbare dialogen met mensen die natuurlijk overkomen. Lees geen clichéteksten af.

Plaatselijk dialect? Gebruik het!

De stem in jouw spot een streektaal laten spreken kan helpen maar let er wel op dat dit past bij je merk.

Laat je creatieve cel op volle toeren draaien

Een creatieve radiocommercial die prikkelt, zal veel beter scoren dan een goedkoop monotoon spotje. En plus: je spotje blijft veel langer hangen.

Spreek op een rustig tempo

Bijna 50% van de bevolking is ouder dan 50 jaar. Deze doelgroep heeft een hekel aan te snel ingesproken spots. De groep beneden de 50 jaar heeft er trouwens ook niet echt nood aan. Vertel je boodschap op een klare en kalme manier.

Maak reclame voor jouw merk

Reclame maken om je bed om de tien jaar te vervangen is misschien leuk. Misschien zal de consument wel naar de winkel hollen, maar zal het naar jouw winkel zijn? Maak reclame voor jouw winkel of jouw merk en niet voor de sector.

Pas je spot aan de zender aan

Elke radiozender heeft een andere doelgroep. Jouw merk of winkel heeft ook dat ook. Je kiest radiozenders in functie van je doelgroep. De doelgroep van Radio 2 is oud(er) en luistert eerder naar een betuttelende manier van presenteren. De luisteraar van Studio Brussel is een dynamische presentatiestijl gewend. Hou daar rekening mee bij de creatie van je spots.

Nog meer tips nodig, of wil je gewoon zeker zijn van een werkende en creatieve radiospot? Contacteer dirk@dkvision.eu of bel 03 877 29 20!

PS: Meer details en prijzen over radioreclame maken? Neem dan zeker een kijkje op onze website Spot On.