Terug naar alle artikels

Radio 2 blijft best beluisterde zender van Vlaanderen

Geschreven door The Boss - Dirk - D&K Vision Dirk Van Camp
Leestijd: 2 minuten
22 januari 2019
Radio 2 blijft best beluisterde zender van Vlaanderen | DK Vision - Creatieve Communicatie

Radio en Vlaanderen, het blijft een liefdevol huwelijk. Zo blijkt nogmaals uit de nieuwe CIM-cijfers die vandaag gepubliceerd werden. Radio 2 blijft ruimschoots de grootste, Nostalgie kent een lichte stijging.

Radiostations van VRT bereiken dagelijks meer dan 3 miljoen mensen.

Vlamingen zijn en blijven fervente radioluisteraars. Hoewel streamingdiensten als Spotify steeds meer in onze levens sluipen, blijft de radio een belangrijke houvast voor de Vlaming. In die mate dat alleen al de radiostations van de VRT dagelijks meer dan 3 miljoen mensen bereiken.

Radio 2 is nog steeds ruimschoots het grootste Vlaamse radiostation. De familiezender kent wel een kleine daling tegenover de vorige meting. Met een marktaandeel van 30,51% hoeven ze bij de VRT echter nog niet meteen te wanhopen. Studio Brussel is de lachende tweede met een marktaandeel van 12,50%.

Q-Music vervolledigt het podium en blijft min of meer hangen rond de luistercijfers van het vorige kwartaal. De zender van Medialaan haalt een marktaandeel van 11,76%.

Nostalgie blijft goede keuze om te adverteren

Nostalgie bereikt ook nu een meer dan fraai marktaandeel van 5,6%, een stijging van 0,2% . Een mooi cijfer als je in achting neemt dat het lage bereik in Limburg de cijfers drastisch doen dalen. In andere provincies scoort de commerciƫle zender gemiddeld tussen de 8 en 10%. Je mag er dus van op aan dat je radioreclame gehoord wordt door de juiste doelgroep!

Sta jij ook te trappelen om de kracht van radio uit te testen? D&K Vision bekijkt samen met jou de mogelijkheden.

We selecteren de beste radiozenders op basis van jouw doel en doelgroep. Contacteer dirk@dkvision.eu of bel 03 877 29 20.