Terug naar alle artikels

SEO-teksten schrijven om je klant te helpen

Geschreven door Design & advertising - Filip Breckx - D&K Vision Filip Breckx
Leestijd: 2 minuten
07 februari 2019
SEO-teksten schrijven om je klant te helpen - Inside info - D&K Vision

Heeft je website het antwoord op wat de surfer zoekt? Dat is de vraag waarop het antwoord bepaalt of Google je website hoog positioneert in de zoekopdrachten. Met zoekmachineoptimalisatie, kortweg SEO, stem jij je website op die behoeften van je klant en Google af. Wij geven je alvast enkele waardevolle tips bij goede SEO-teksten schrijven.

Google vindt wat je klant zoekt

Elke dag voeren we samen 3,5 miljard zoekopdrachten in op Google. Om informatie te vinden, producten te vergelijken en dingen te kopen.

Google linkt je zoekopdracht met de hulp van complexe wiskundige formules supersonisch snel aan websites die dezelfde en verwante zoekwoorden gebruiken, regelmatig worden geactualiseerd en hun expertise op dat domein bewijzen. Zo krijg je de relevantste antwoorden.

Geef je gebruikers een antwoord op de vraag die ze hebben en Google zal je positief belonen.

Anders gezegd: wie een zoekwoord in Google typt, heeft een vraag. Websites die het beste antwoord geven, krijgen van Google een hogere plaats in het lijstje met zoekresultaten.

SEO-tips - Zoekopdrachten Google - DK Vision

Even bekijken hoeveel zoekopdrachten er op dit moment plaatsvinden? Check het op http://www.internetlivestats.com/one-second/#google-band.

SEO-teksten schrijven: maak je website vindbaar op Google 

Hoe weet je op welke zoekwoorden je klanten zoeken?

  • Brainstorm, vraag het aan je klanten en denk logisch na.
  • Spiek op de websites van je grootste concurrenten.
  • Voer dat lijstje in de zoekwoordplanner van Google in.

De zoekwoordplanner laat zien waarop je klanten het meeste zoeken. Zo stippel je een slimme structuur voor je website uit. Zoekwoorden die minstens 110 keer per maand in Google worden getypt, verdienen een eigen pagina.

Het is niet nodig om zoekwoorden 100 keer in je teksten te herhalen. SEO-teksten schrijven draait rónd die zoekwoorden, met voldoende aandacht voor verwante informatie en synoniemen. 

Longtailzoekwoorden: maak het verschil met de grote jongens

Goed om te weten: de populairste zoekwoorden brengen natuurlijk ook de meeste concurrentie met zich mee. Stel dat jij een kleine keukenbouwer bent. Wie 'nieuwe keuken' intypt in Google, komt wellicht eerst bij een Zweedse meubelgigant terecht.

Daarom zet je beter in op longtailwoorden, een combinatie van meerdere zoekwoorden. Zoals 'gratis plaatsing nieuwe keuken Antwerpen' of 'schrijnwerk keuken Antwerpen'.

Gebruik Google Suggest om inspiratie op te doen. Typ een zoekwoord in Google, dan doet Google vanzelf suggesties voor gerelateerde zoekwoorden.

Google Suggest in actie - SEO-teksten schrijven
Google Suggest in actie

Extra: hoe werkt Google Search?

Laten we dat even uitleggen door de mensen bij Google zelf.

Maak je website relevant voor je klant. Dan beloont Google je bedrijf met een hogere plaats in Google.

Geen idee hoe je moet starten met SEO-teksten schrijven?

De copywriters van D&K Vision snellen je te hulp. Wij zorgen ervoor dat je website tip-top voldoet aan de vereisten voor een toppositie in Google. Neem contact op met Filip via filip@dkvision.eu of 03 877 29 20.