Terug naar alle artikels

Strategische marketing: succes in woelige tijden

Geschreven door The Boss - Dirk - D&K Vision Dirk Van Camp
Leestijd: 3 minuten
21 januari 2019
Strategische marketing - Inside info - D&K Vision

In tijden van heftige concurrentiestrijd, slinkende marges, vervagende grenzen en veranderende distributiekanalen is een professioneel marketingbeleid geen overbodige luxe. Wil je scoren in de toekomst? Maak dan gebruik van strategische marketing, en vermijd dure losse flodders.

Planmatig en gestructureerd plan van aanpak, met de focus op doen? Yes, please.

Bespaar tijd en geld met strategische marketing

Bij D&K Vision zijn we zeer down to earth. Wij schrijven in onderling overleg een praktisch en professioneel marketingplan. Een plan waarmee je zelf aan de slag kunt. Dankzij een professioneel marketingplan is alles veel duidelijker en kan je betere evaluaties maken en bijsturen waar nodig.

Succesvolle marketing is niet per se duur.

Een succesvolle marketingstrategie hoeft helemaal niet duur te zijn of enkel weggelegd voor grote merken of organisaties. Door de juiste keuzes te maken, zal je veel geld en tijd besparen.

Wat is dat, een marketingplan?

In twee woorden: een marketingplan is een plan waarin je de strategie en technieken polijst om van prospecten kopers te maken. Het plan bepaalt welke middelen je zal inzetten. Het plan zegt ook hoe je aan je bedrijfsimago zal werken, welke communicatiekanalen je zal gebruiken en welke doelgroep je wenst aan te spreken.

Een marketingplan is een plan waarin je de strategie en technieken polijst om van prospecten kopers te maken.

Jij als klant bepaalt de koers. Wij grijpen in als je tegen een ijsrots dreigt te rammen.

Tot slot staat er in het plan tot wat dit alles moet leiden. Een marketingplan is geen academisch werk, het moet een doe-plan zijn. Strategische marketing is namelijk pas succesvol als het ook gebruikt wordt. Bij het schrijven van een succesvol marketingplan maak je best gebruik van een ervaren marketingexpert. Let op: jij bepaalt de koers, onze experts geven raad en steun.

Voordelen van een marketingplan

Een marketingplan schrijven is een zware bevalling. Je wordt gedwongen om je gedachten te ordenen en prioriteiten te stellen. Maar mét een bonus van formaat! Want je zal gegarandeerd nieuwe verbanden leggen, onontgonnen terreinen ontdekken en ...

  • je onderscheidt ‘nice to have’- van ‘need to have’-activiteiten
  • je reserveert investeringen voor gecoördineerde acties en wapent jezelf tegen al te impulsieve beslissingen
  • je bepaalt de haalbaarheid van een project en overtuigt medevennoten of kredietverstrekkers
  • je brengt je medewerkers op één lijn met één toekomstvisie
  • je ontdekt nieuwe mogelijkheden en markten
  • je hebt het gedroomde instrument in handen om strategische leveranciers, zoals een copywriter of reclamebureau, te briefen

Marketingplan + financieel plan = businessplan

Een goed businessplan is niets meer dan een marketingplan en een financieel plan samen. De opbouw van een goed marketingplan is drieledig:

  1. Eerst beschrijven we je businessmodel: het verhaal waarmee je naar de markt stapt, hoe je je positioneert in deze markt, wat jouw (onderscheidende) voordelen zijn, wie je (potentiële) klanten en wat je doelstellingen zijn. Dat vormt de basis voor een goed marketingbeleid.
  2. Het tweede deel van het marketingplan is je communicatie. Uit een aanbod van zo’n 200 mogelijke acties moeten we jouw ideale communicatiemix in kaart brengen. Dat moet finaal leiden naar een actieplan, een stappenplan met communicatie-acties waarmee je van prospecten klanten gaat maken, en van klanten fans.
  3. Een derde, afsluitend deel van het marketingplan is de monitoring. Achteraan het marketingplan vind je hiervoor handige tools, waarmee we samen acties gaan meten en bijsturen.

Wil je een bedrijf starten, je zaak of merk herpositioneren of een aantal zaken aftoetsen? Dan is het tijd om vrijblijvend met ons te praten. Bel Dirk Van Camp op 03 877 29 20 of via mail op dirk@dkvision.eu.