Terug naar alle artikels

Websiteconversie verhogen: 3 onmisbare tips!

Geschreven door Design & advertising - Filip Breckx - D&K Vision Filip Breckx
Leestijd: 3 minuten
21 januari 2019
Websiteconversie verhogen - Inside info - D&K Vision

In een tijd van overvloedige info en ongeduldigheid wil je potentiële klant in enkele seconden een antwoord op zijn vraag vinden, en een concrete actie ondernemen. En dan liefst eentje die jou wat oplevert, natuurlijk. Hoe kan je je websiteconversie verhogen? Wij geven je enkele tips.

Waarom is je websiteconversie verhogen zo belangrijk?

Veel bezoekers op je website? Dikke duim. Maar ... leveren ze je ook wat op? 500 bezoekers per dag, maar geen eentje die je fonkelnieuwe catalogus aanvraagt? Of niemand die iets koopt uit je webshop?

....

Websiteconversie verhogen - Sad

Auwch.

Tijd om actie te ondernemen! Hoe verhoog je de kans dat je je bezoeker in een klant omtovert?

1. Je landingspagina: één boodschap en één doel

Je lezer heeft weinig tijd. Hij kwam terecht op je website om iets te vinden, en snél. Overspoel hem daarom niet met tientallen boodschappen, nieuwtjes en acties. Anders klikt hij in een mum van tijd weer weg.

Laat je call to actions meteen in het oog springen.

Maak elke landingspagina op je website zo eenvoudig en helder mogelijk, met telkens één boodschap en één call to action. Zet die oproep tot actie zeker bovenaan – zodat de lezer hem ziet zonder te scrollen – en sluit je pagina er onderaan nog eens mee af. Laat de call to action bovendien voldoende opvallen, in een kleurtje of als actieknop.

Een website met snelle laadtijd is allesbehalve een overbodige luxe, trouwens.

2. Call to action: dwingend, duidelijk en overtuigend

Wat hebben goeie call to actions gemeen? Ze staan in de gebiedende wijs. Short and sweet. Ze zeggen heel concreet wat de lezer moet doen. En ze overtuigen met een voordeel. Zoals: 

  • Download nu gratis je zakboekje met tips voor een betere slaap. 
  • Bel 03 877 29 20 voor een gratis adviesgesprek en vrijblijvende offerte.
  • Overtuig een vriend om klant te worden en krijg 20% korting op je volgende aankoop – actie geldig tot 30 november.

Maak elke landingspagina op je website zo eenvoudig en helder mogelijk, met telkens één boodschap en één call to action.

3. Formulieren op je website: beperk het aantal velden

En dan? Dan komt er op heel wat websites een afstotelijk invulformulier. Vaak met te veel velden die de drempel verhogen. Doe dat niet. Maak het je potentiële klant zo eenvoudig mogelijk. E-mailadres invullen en klaar.

Te veel velden? Vermijden. Heb je de info echt nodig? Vertel je klant welk voordeel hij er uit haalt.

Is het op dit moment écht nodig dat je weet in welke straat je prospect woont? Ok, maar zet er dan wel duidelijk bij waarom je dat nodig hebt, en wat het voordeel is voor de klant. Dan heb je er in een vingerknip een nieuw contact en potentiële klant bij. 

Formuleer voor elke pagina van je website een duidelijk doel en maak call to actions die doen klikken. Geen tijd om daar zelf aan te beginnen? D&K Vision optimaliseert de pagina's voor jou en helpt je websiteconversie verhogen.

Zet Filip Breckx aan het werk via filip@dkvision.eu of 03 877 29 20.